SAMFUNDSFAG UDSKOLING

FORLØB 

I Samfundsfag udbyder vi vores refleksive workshop. De refleksive forløb kan vare halvanden, 2 eller 3 timer. Vi kommer ud på jeres skole med en 100% FREMMED? mini-udstilling. Der skal afsættes 30 min. til opsætning.

Refleksiv workshop 

Vi starter forløbet med at præsentere udstillingsværket 100% FREMMED? og tager fortællingen tilbage til 1948 hvor menneskerettighederne og dermed religions- og ytringsfriheden blev vedtaget i FN. Herefter fortæller deltagerne fra udstillingen deres personlige historier; om at komme fra et land til et andet og om hvordan de forskellige kulturmøder har præget deres udvikling og identitet. Forløbet afsluttes med workshopøvelser, hvor eleverne går i dybden med de valgte temaer og deltager mere aktivt i dialogen. Derfor anbefales forløb på over 1,5 time. 

”Kære 100% Fremmed? Tusind tak for nogle spændende rundture, fortællinger og undervisningsforløb. Jeg har nu deltaget 3 gange og nye oplysninger og vinkler kommer på hver gang. Eleverne er meget opslugte af de forskellige historier fra flygtninge. Både dem de kan læse sig til og dem der bliver refereret, men særligt ”det levende element” fanger de unges opmærksomhed. I er gode til at gøre undervisningen relevant og nærværende. 1000 tak”

– Eva Scherning, Østervangsskolen