top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Hussein Hirey

Hvorfor skulle jeg føle mig fremmed i Danmark, hvor jeg har boet i 20 år? Jeg føler mig hjemme, men er naturligvis præget af mine erfaringer fra Somalia. Da jeg var barn, kom omskæringsmanden forbi nogle gange om året. Kvarterets drenge blev samlet og omskåret én efter én. Det gjorde virkelig ondt, men jeg har ikke taget skade, så jeg har svært ved at forstå, hvorfor omskæring på hospitaler i Danmark skulle være et problem.

I de muslimske miljøer er man først voksen, når man bliver gift. Jeg blev gift som 36-årig, så i den optik blev jeg først voksen for et år siden. Sådan er det selvfølgelig ikke. Jeg flyttede hjemmefra i 2001 og har klaret mig selv siden, men jeg har været lang tid om at få retning på min tilværelse.

Mit liv har budt på masser af fest og få bekymringer om fremtiden, men efter et trafikuheld blev jeg ramt af en slem depression. Jeg tabte næsten 10 kg og mistede mange venner. Folk kan lide én, når man er ung og smuk og har overskud til at ringe, men ikke nødvendigvis, når man er nede.
Nu er jeg ude på den anden side, og det er jeg taknemmelig for. Med alderen er jeg blevet mere konservativ. Jeg sætter pris på besindighed og stabilitet og forsøger ikke at være hovmodig. Jeg arbejder som lærer i en modtageklasse for flygtningebørn, hvor jeg forsøger at rådgive eleverne til at blive målrettede og ikke køre så meget zigzag, som jeg selv har gjort. Min kone er gravid, og intet er vigtigere for mig end at kunne give vores datter en tryg og stabil barndom.

37 år / mand / i et forhold / barn / BA i informationsvidenskab, lærer i modtageklasse / Rødovre / fra Somalia / kom til Danmark via familiesammenføring i 1996

bottom of page