top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Lilas Hatahet

Jeg er 100% syrer, og det er jeg stolt af. Jeg mener ikke, at jeg skal være 100% dansk for at være velintegreret.

Ting har altid betydet meget for mig. Da jeg var studievært i Syrien, var det vigtigt, at jeg tog mig godt ud. Jeg kunne tit finde på at bruge halvdelen af min løn på en lækker taske eller et par fantastiske sko. Da jeg flygtede fra Syrien, tog jeg kun de mest nødvendige ting med, og så tre par stilletter. Det kan godt være, at jeg var en flygtning, men jeg var stadig mig. Når man mister alt, ændrer man sit syn på materielle ting. Jeg har to gange måttet forlade mit hjem. Jeg mistede ikke kun mine ting, men også alle de minder og fremtidsdrømme, der var forbundet med dem. Da jeg fik min nuværende bolig for et halvt år siden, besluttede jeg, at det skulle være mit og mine børns hjem. Tanken gjorde mig glad, men den fyldte mig også med angst. Jeg frygter, at vi endnu engang vil blive tvunget til at flygte. Jeg frygter sorgen ved at miste alt. Derfor er jeg bange for at slå rødder.

Mange siger, at jeg skal se på min situation som en form for genfødsel, hvor jeg får mulighed for at starte på en frisk. Men jeg ser mere på det som en blodig abort. Jeg fik revet livet ud af mig, dengang jeg måtte flygte fra Syrien. Det var blodigt og dystert, og nu står jeg så her og skal starte på ny med et åbent og positivt sind. Men jeg har slået rødder. På de to år, jeg har været her, har jeg fået nogle fantastiske venner, som har støttet mig helt utroligt meget.

37 år / kvinde / enlig / børn / uddannet teaterkritiker / arbejder som journalist / Nivå / fra Syrien / kom til Danmark i 2014 / opholdstilladelse samme år

bottom of page