top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Thenesh David Smed Nayageswara

Jeg er mest dansk, og elsker min barndomsby Thorning. I starten var mine forældre lidt bange for det nye, og der var mange ting jeg ikke måtte. Fx. har jeg aldrig røget, drukket eller taget stoffer. Danskere mødes sjældent uden alkohol, men jeg tror faktisk mine venner ser lidt op til mig, fordi jeg ikke behøver det.

Jeg er familiemenneske og sætter stor pris på min familie, men vi har også haft nogle kultursammenstød. Engang forelskede jeg mig i en pige, mine forældre ikke mente var et godt match, og da de ville arrangere et ægteskab i Sri Lanka, stak jeg af og vi sås ikke i flere måneder. Deres accept er vigtig for mig, så det var svært. Senere, da jeg mødte min kone i fodboldklubben, tog jeg tilløb til at introducere hende til mine forældre efter nogle år. De tog pænt imod hende, og vi har i dag en dejlig datter sammen.

Vi er oprindeligt hindu. Jeg husker, vi samledes omkring et lille alter i soveværelset, med lukkede øjne og gentog mantraer, men det sagde mig intet. I skolen lærte jeg om kristendommen, og det gav bare mere mening for mig. Det tog tid at forklare mine forældre, men i dag er vi medlemmer af en frikirke. Det er livligt og jeg elsker sammenholdet med mennesker fra hele verden.

Jeg er sådan en stille en folk gerne betror sig til. Fx. på en tamilsk chat hjalp jeg ofte unge med at forstå det modsatte køn. Jeg lytter til hvad folk siger, og så finder jeg måske noget at sige.

Det er svært at være helt glad, hvis andre har det skidt. Kun i fodbold er jeg selvisk. Der vil jeg vinde. Jeg taber kun med vilje til børn.

Thenesh David Smed Nayageswara / 34 / gift / barn / studerer til socialpædagog / Aarhus / fra Sri Lanka / kom til Danmark 1986 / opholdstilladelse i 1986 / statsborgerskab i 1995

bottom of page