top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Tri Huu Nguyen

Jeg tror, at de fleste flygtninge oplever en 10-års krise, når de har fået en uddannelse, en familie og et job. Når du er blevet en del af samfundet, men du stadig føler dig fremmed. Jeg overvejede at flytte til USA, hvor man ikke dømmer på samme måde, men så faldt jeg til ro igen. Jeg er ikke dansker eller vietnameser. Jeg er bare en del af samfundet.

Da jeg kom til Danmark. vidste jeg, at jeg ville have mig en god uddannelse. Da jeg fortalte min sagsbehandler, at jeg ville starte på lægestudiet, var hun meget overrasket, men hun hjalp mig med at finde en vej. Selvom mit sprog var begrænset, endte jeg alligevel med at få det højeste gennemsnit på min årgang. I dag ejer jeg en klinik i Hvidovre og en i København og satser på en dag at starte en kæde. Jeg kommer til at arbejde til det sidste. Som buddhist tror jeg på, at jeg tager alt det, jeg har opnået, med mig i det næste liv. Jeg har aldrig været meget religiøs, men min tro har alligevel betydet en del for mig og den måde, jeg ser livet på. Jeg har ikke været tilbage i Vietnam mange gange, men jeg var der både, da min mor og far døde. For en buddhist er det vigtigt at dø i eget hjem sammen med familien. Min mors sidste ønske var, at jeg kørte hende hjem fra hospitalet. Hun døde i elevatoren på vej ned, men jeg fik genoplivet hende. Mine søstre og jeg kørte den otte timer lange tur hjem til landsbyen, mens vi skiftedes til at holde hende i live med hjælp af en håndpumpe. Hun døde hjemme.

53 år / mand / i et forhold / børn / speciallæge i gynækologi / Hvidovre / fra Vietnam / kom til Danmark i 1981 / opholdstilladelse samme år

bottom of page