top of page

SAMTALEVÆRKER 

Samfundet og kulturen går i retningen af de spørgsmål der stilles til tidens vigtigste emner.

 

Med kunstprojektet 100% FREMMED? svarede de portrætterede borgere selv på det spørgsmål, som medier og politikere stiller gang på gang: ”Hvornår er man dansk, og hvornår er man fremmed?” 

 

Nu forsøger landets skoleelever og tidligere flygtninge i stedet at finde spørgsmål, der giver bedre mening, for dem der er flygtet hertil - Spørgsmål om hvad vi mangler at erindre, forstå, genskabe, omformulere, erkende...

 

Samtaleværkerne omdanner landets skoler til miniparlamenter for kunstnerisk refleksion og læring. Gennem samtale og visualisering opbygges en dybere forståelse for de socio-kulturelle, politiske og værdimæssige forskelle vi bringer ind i fællesskabet på tværs af køn, alder, klasse og etnicitet.

Samtaleprogrammet starter i maj 2021, i folkeskoler, og på gymnasier og højskoler samt videregående uddannelser i hele Danmark. 

FILMPORTRÆTTER I UNDERVISNINGEN   

Filmportrætterne er skabt i forbindelse med 100% FREMMED? og dykker ned i særlige temaer omkring identitet, som de portrætterede selv har ønsket at bringe frem. Portrætterne er skabt i samarbejde BAMA ved Babara Kaja Kaniewska og Mads Hemmingsen.   

bottom of page