top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Ahmed Kadhim Al-Sovirawi

Jeg går i gymnasiet på Statsskolen, arbejder i Rema 1000, går til fitness og til boksning. Når jeg er færdig i sommeren 2019, er jeg kommet ind hos Livgarden, og bagefter skal jeg være radiograf.

Da jeg fik mit første arbejde, trådte jeg ind i mit nye liv og følte, at jeg kom ind i det danske samfund. Nu har jeg arbejdet omkring to år i Rema 1000. Min far, der har haft arbejde er også bedre til dansk end min mor. Jeg lærer meget om danskerne og samfundet her. Noget simpelt som hvordan danskerne køber ind til påske og jul, siger meget. Min far siger at det seriøse liv begynder når man får et arbejde, da man skal vise, at man godt kan arbejde, og være en del af den danske kultur. Nu har jeg fået lukkevagten, og det er et stort ansvar og godt at have på mit CV. Min chef stoler på mig, og giver mig nøglerne til butikken,

Rema 1000 er ”Amana” (arabisk for at opretholde tillid) for mig, når jeg har lukkevagten. Et stykke værdi jeg har ansvaret for, når chefen er væk. Han overlader kunderne til en indvandrer i en dansk butik.
Det er en stor ting. Nu prøver jeg at finde et arbejde til min bror, han skal også bruge tiden fornuftigt. Når man har et arbejde lærer man at tage ansvar. Når han er derhjemme bliver han serviceret af mor og far, han skal lære at klare sig selv, så han ikke også bliver serviceret af samfundet, når han bliver stor. I Koranen står der, at man skal behandle et land som sit eget land. Man skal bruge de muligheder der er i Danmark, til at få en uddannelse. En lille gruppe laver kriminelle ting, og vi skal vise, at vi godt vil arbejde og få en uddannelse.

19 år / studerende / Sønderborg / fra Irak / født i Danmark

bottom of page