top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Jandill Bshar

Jeg var en kurder i Syrien, og nu er jeg en kurdisk syrer i Danmark. Jeg er vant til at føle mig fremmed. Jeg har aldrig prøvet andet, så for mig er det normen.

Jeg tog fra Syrien alene. Som militærnægter havde jeg levet i skjul længe, men jeg vidste, at det kun var et spørgsmål om tid, før de ville finde mig. Derfor valgte jeg at flygte til Europa, men jeg endte med at sidde fast i Grækenland. Her sad jeg et halvt år i fængsel, fordi jeg ikke havde nogen papirer. De seks måneder var de værste i mit liv. Vi levede som sild i en tønde og fik kun gammel, muggen mad. Jeg ville nok stadig have siddet der, hvis ikke det var for en fremmed mand, som jeg mødte derinde. Jeg hjalp ham med at skjule sine penge, mens han sad inde, og som tak skaffede han mig den juridiske hjælp, som jeg havde brug for. Da jeg endelig kom væk fra Grækenland, blev jeg stoppet i Københavns Lufthavn. Jeg var rædselsslagen og frygtede, at jeg ville ende i fængsel igen. Men politiet her smilede bare og talte pænt til mig. De spurgte, om jeg var sulten, og om jeg manglede noget, men jeg turde ikke svare.

Efter jeg havde fået ophold, følte jeg mig meget alene. En dag besøgte jeg netværkshuset her i Gentofte, og det blev hurtigt min nye base. Jeg brugte al min fritid her og hadede, når jeg skulle hjem til min tomme lejlighed. Det var mit job at fikse cyklerne i huset, og det var rart at bidrage med noget. At føle sig nyttig. Men det var først, da jeg mødte min kone, at jeg endelig følte mig hjemme igen. Jeg savner selvfølgelig stadig min familie, men nu er jeg ved at starte min egen familie her.

27 år / mand / i et forhold / uddannet økonom / håndværker / Gentofte / fra Syrien / kurdisk baggrund / kom til Danmark i 2013 / opholdstilladelse i 2014

bottom of page