top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Julien Kalimira Mzee Murhul

Jeg føler mig fremmed i Danmark, mere end 100%. Når regeringen konstant strammer reglerne på udlændingeområdet i stedet for at lave regler, som fremmer integrationen, er det svært at føle sig hjemme.

Mit mellemnavn Mzee betyder ‘vis mand’ på Swahili. Min far havde en drøm om, at jeg skulle blive en stor mand i verden. Da jeg var 16 år, døde han. Jeg kunne lige så godt være havnet på gaden, men var heldig at komme på universitetet. I Danmark sagde min sagsbehandler, at udenlandske uddannelser ikke tæller, og at Danmark ikke mangler veluddannede mennesker, men ufaglært arbejdskraft. Det er en legaliseret form for diskrimination, og det ramte mig hårdt, for min far plejede at sige, at hans eneste formål i livet var min uddannelse. Mit efternavn Murhula betyder ‘fred’, men først da jeg mødte min danske mor Else Marie, fandt jeg en smule fred i Danmark. I perioden 2005 til 2007 fungerede hun som min personlige integrationsminister. Hun betalte det adgangsgivende kursus til RUC og depositummet til mit kollegieværelse. I dag har jeg en kandidatgrad, men det er svært at finde arbejde. Jeg har været medlem af Venstre i mange år, men partiet brugte mig bare til at fremstå mangfoldigt, og jeg blev aldrig opstillet.

Det danske Folketing er som det sydafrikanske rugbylandshold før apartheid. Vi nye danskere, som er født syd for Sahara, er ikke en del af Folketinget, og derfor føler vi os heller ikke som en del af samfundet.
Nu har jeg meldt mig ind i Alternativet. Så må vi se, hvad der sker.

42 år / mand / i et forhold / børn / cand.scient.adm. / selvstændig / København N / fra DR Congo / kom til Danmark som kvoteflygtning i 2002

bottom of page