top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Mohamud Mohamed Omar

Jeg er dansk statsborger, men jeg er ikke dansker. Det betyder ikke, at jeg føler mig fremmed, eller at jeg er utilfreds med Danmark. Jeg har bare ikke behov for at skulle være dansker. Og er det ikke også lige meget, om man føler sig dansk, hvis man føler sig hjemme og tager del i samfundet?

I Vesten har vi alt for meget af alt det, vi ikke behøver. Tiger-kæden og Black Friday er perfekte billeder på overflodssamfundet. Butikker fulde af ting, som ingen har brug for, og folk, der står i lange køer for at købe ting, de ikke behøver. Vesten er virkelig god til rettigheder og ligestilling og alt sådan noget, men folk er ikke altid gode til at mødes som mennesker og tale sammen. Der er et stort overskud i Vesten, så mange mennesker kan bruge lang tid på at kigge ind i sig selv, og så er det måske ikke så mærkeligt, at så mange lider af depressioner. Hvis jeg kigger indad længe nok, skal jeg også nok finde noget at være utilfreds med. Folk søgte også efter sig selv i 60’erne, men det var mere legitimt dengang, for deres søgen indad var samtidig en afvisning af noget ydre. Mange sagde nej til at være en del af systemet.

I dag har selvrealiseringen mistet det samfundskritiske element, og det er en skam, for der er meget at være kritisk over for. 2% af verdens befolkning ejer 80% af verdens ressourcer.
Halvdelen af verdens befolkning dør af fedme, mens den anden dør af sult. Det er ulækkert og absurd. Den kurve skal knækkes.

30 år / mand / i et forhold / byggeleder / Glostrup / fra Somalia / kom til Danmark i 1998 / opholdstilladelse i 2000

bottom of page