top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Santha Selvam

Næsten hver dag tænker jeg på, hvad jeg har med mig i min rygsæk. Jeg bruger min baggrund fra Sri Lanka, og alt det gode, der er ved Danmark, til at lave min helt egen ’Santha-blanding.’

Efter jeg blev familiesammenført med min mand, tog jeg både en gymnasial uddannelse og en handelseksamen. Men når jeg så søgte job var svaret nej på nej på nej. Jeg tror mit navn stod i vejen. Så til sidst tog jeg en uddannelse som SOSU-hjælper. Og det ændrede historien. I dag siger jeg med et smil, at jeg er ligesom den grimme ælling i H.C. Andersens eventyr. Jeg skulle gå grueligt meget igennem, før der var plads til mig på arbejdsmarkedet i Danmark.

Jeg arbejder med demente på et plejehjem. Uanset hvor syg man er, så kan man altid mærke, når der er et andet menneske i rummet, som holder af én. Og dét gør jeg. Jeg er vant til at have en stor familie og mennesker i alle aldre omkring mig. Det er noget af det gode, jeg har med i min rygsæk. Og jeg siger til min chef med et glimt i øjet: ”Du kan faktisk ikke undvære mig.”

Jeg føler mig ikke fremmed i Danmark, og her er rigtig mange ting, jeg godt kan lide. Noget af det eneste, jeg ikke bryder mig om, er at så mange mennesker bliver skilt. For mig er ægteskabet livslangt. Det kan rumme, at vi er forskellige, og det skal kunne holde til uenigheder, når man elsker hinanden. Så jeg er nok hverken 100% dansk eller 100% tamilsk. Jeg er min helt egen unikke Santha-blanding.

47 år / kvinde / gift / børn / sosu-hjælper og tolk / Aabenraa / fra Sri Lanka / familiesammenført til Danmark i 1995 / opholdstilladelse 1998 / statsborgerskab 2000

bottom of page