top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Tesfamariam Yohannes

For to år siden blev jeg far. Min kæreste og jeg fik en dreng, og da hun lå på hospitalet, kom der en sygeplejerske og spurgte, hvad han skulle hedde. Vi sagde noget, som hun forstod som Mathias. Hun skrev navnet på dansk på papirerne, og sådan kom vores søn til at hedde Mathias. Jeg kan godt lide navnet, for det bruges i både Danmark og Eritrea.

Da vores søn blev født, forandrede min verden sig på mange måder. Jeg gik fra at være flygtning, der måske tog tilbage engang, til at se Danmark som mit hjemland. Vores søn kommer til at vokse op her som dansker, og igennem ham er jeg blevet mere dansk.

Jeg gør meget ud af at lære det danske system at kende og skabe en tilværelse for min kæreste, Mathias og mig selv her i Aalborg. Alligevel føler jeg, at der inde i vores lejlighed er et lille stykke Eritrea, mens det udenfor er Danmark. Jeg bygger broer mellem de to verdener ved at søge viden om samfundet fra tv, gå i skole og arbejde. Jeg er lige startet på elektrikeruddannelsen på Tech College. Jeg mangler en praktikplads, hvis I kender til nogen? Derudover arbejder jeg på et vaskeri, så jeg har travlt fra kl. 8 morgen til 8 aften hver dag. Det er lidt hårdt ind imellem. Alligevel prøver jeg at få det til at passe, så jeg kan aflevere Mathias i dagpleje på vej i skole de fleste dage. I Eritrea var jeg antropolog. Antropologien har givet mig en stor interesse for samfund og mennesker, og den nysgerrighed har hjulpet mig med hurtigere at lære Danmark at kende.

33 år / mand / i et forhold / studerende / Aalborg / fra Eritrea / kom til Danmark i 2014 / opholdstilladelse i 2015

bottom of page