top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Tri Thuc Nguyen

Jeg er meget glad for mit liv i Danmark. Da jeg lige kom til landet, følte jeg mig hundrede procent fremmed, men i dag er det fifty-fifty. Vi holder fast i nogle traditioner og fejrer for eksempel vietnamesisk nytår. Men jeg elsker også den danske julefrokost.

Efter 10 døgn på havet i den lille båd var vi snart alle 65 ombord døde. Motoren havde kun fungeret i to dage, der var hul i skroget, vi var blevet bordet af pirater og levede af kogt havvand og snegle, som vi fandt i båden. Så skete miraklet. En flyvemaskine fra Amerika så os, og 24 timer senere kom et stort skib og samlede os op. Skibet hed Anna Mærsk, og det var derfor, jeg kom til Danmark.

Jeg blev taget rigtig godt imod i Esbjerg, men var meget ensom, så jeg kom ofte i den katolske kirke. Her følte jeg mig tryg og elskede at synge sammen med de andre. Efter to år fik jeg min kone og tre børn herop via familiesammenføring. Jeg uddannede mig til teknisk designer og arbejdede i 32 år hos Babcock & Wilcox Vølund. Jeg var utrolig glad for mit arbejde og mine kollegaer, og det var en af de største dage i mit liv, da firmaet fejrede mit 25-års jubilæum.

Mine børn bor i København, og de spørger indimellem min kone og jeg, om vi ikke kan flytte derover. Men jeg siger nej tak. Esbjerg er det sted, hvor jeg kom først og elsker at være. Jeg kan godt lide, at det er stille og roligt i Esbjerg. Jeg er meget lykkelig. Vi har mange venner, mine børn er godt uddannet, jeg har skønne børnebørn og er frivillig i Mosaikken. Jeg kan desværre ikke synge mere på grund af en blodprop, men jeg kommer stadig i kirken hver søndag.

74 år / mand / kone / børn / pensionist / Esbjerg / fra Vietnam / kom til Danmark i 1979 / fik opholdstilladelse i 1979

bottom of page