top of page

Fatima Yassin

Soura

Der er meget rent i Danmark, og skolerne fungerer godt. Jeg kan godt lide, at der ikke er bedrageri i Danmark, og man får det, man betaler for. Jeg kan også godt lide, at folk her er meget ligetil og siger tingene, som de er. Mine børn skal lære begge kulturer, men jeg tror, de bliver 90% danske.

Jeg havde en tøjbutik i Syrien. Det er meget anderledes end i Danmark. I Syrien snakker man meget med kunderne, det gør man ikke så meget her. I Syrien kunne jeg også sidde på en stol og drikke te eller kaffe, og snakke med kunderne, det gør man ikke her, kun i pauserne. Nogle danskere er ikke så interesserede i at snakke med flygtninge, kun hvis de har brug for hjælp, og hvis nogen vil snakke, er det kun gamle, ikke de unge. Jeg er også blevet meget mere organiseret, efter jeg er kommet hertil. Før skrev jeg aldrig aftaler i kalenderen, men her gør jeg det, jeg er blevet 100% dansker med hensyn til det. I Syrien sov jeg også først klokken 1-2 om natten, men her er jeg træt klokken 23. Det er forskellige samfund, og man skal tilpasse sig, men der er stor forskel.

28 år / gift og har 2 børn / praktik i SuperBrugsen / Sønderborg / fra Syrien / kom til Danmark i 2015 / opholdstilladelse i 2017

bottom of page