top of page

Hassan Nur Wardere

Soura

Hvor mange procent fremmed jeg føler mig? Det synes jeg er et mærkeligt spørgsmål. Jeg kommer ikke fra rummet! Danmark er mit hjem, men landet har bestemt ændret sig og ikke til det bedre. Samfundet er blevet mere lukket så på en måde kan man godt sige at Danmark er blevet fremmed for sig selv.

Min familie er spredt ud over kloden, så det er virkelig heldigt at min kone har sådan en dejlig familie. De har taget imod mig med åbne arme og helt uden fordomme. Hendes farfar var nok det mest fantastiske menneske, jeg nogensinde har mødt. Han var kunstner og skabte meget politisk kunst under 2.
Verdenskrig. Han endte med at komme i koncentrationslejr, og hans historie rørte mig dybt.

Min kones familie er også meget tolerant, men det har nok også noget at gøre med, at de alle har en meget socialistisk tankegang. Hendes farmor gav fx sine børn både sorte og hvide dukker at lege med, så de kunne vokse op uden at dømme folk pga deres hudfarve. De værdier, jeg dyrker og handler efter, er de universelle værdier: medmenneskelighed, lighed og frihed. Og det er i virkeligheden grunden til at jeg er politisk aktiv. Jeg kæmper for at alle får lige muligheder baseret på medmenneskelighed. Jeg mener, at alle inderst inde er gode eller i hvert fald født gode. Det er opdragelsen og samfundets struktur, der kan ændre et menneske. Og derfor skal man ændre de ting i samfundet, der kan bringe det gode i mennesket tilbage igen.

51 år / mand / i et forhold / børn / pædagog / København Ø / fra Somalia / kom til Danmark i 1991 / fik opholdstilladelse samme år

bottom of page