Khalil Ahmad
Jeg er ikke 100% fremmed, men heller ikke 100% dansk. Mine vaner og min døgnrytme er tilpasset samfundets rytme. Jeg står tidligt op, cykler på arbejde og holder fri i weekenden. Men jeg er også præget af min baggrund. Jeg holder fast i, at man skal have lov til at praktisere sin religion, selvom man bor i et land, hvor de fleste er ateister.
I mange kommuner er integrationsindsatsen lagt sammen med beskæftigelsesindsatsen, men det er ikke nødvendigvis nogen god idé, for integrationspolitik er ikke lig med arbejdsløshedspolitik. Overordnet set kan man sige, at flygtninge har nogle udfordringer i forhold til at komme i job, som ikke gælder inden for det øvrige arbejdsløshedsområde, lige som der inden for det øvrige arbejdsløshedsområde findes udfordringer, som ikke gælder ret mange flygtninge. Man skal ikke pakke folk væk og tro, at de ingenting kan på grund af deres kultur, men man skal heller ikke se bort fra, hvor og hvad mennesker kommer fra.
Flygtninge skal ikke hjælpes på samme måde som personer, der er født og opvokset i Danmark. Hvis man vil ligestille folk, skal de behandles forskelligt. For mig at se ville det være fint med et lavere lønniveau til flygtninge i en tidsbegrænset periode. Jeg ved godt, at nogle argumenterer for, at det ville trykke lønniveauet, men jeg tror, at man bliver nødt til at forsøge sig på den måde, for mange har til at starte med ikke et niveau, der matcher kravene på det danske arbejdsmarked.
51 år / mand / i et forhold / cand.scient.soc. / integrationskonsulent / Roskilde / fra Afghanistan / kom til Danmark i 1987 / opholdstilladelse samme år